Vaccin & Filler

Datum:

Vi får dagligen frågan om vad som gäller med fillerbehandling kontra vaccin för covid-19 så här kommer lite info till er.

Inrapporteringar har visat att ca 0,1% av dem som erhållit just Modernas vaccin har upplevt en svullnad i ansiktet där man tidigare har behandlats med fillers. När vi får vaccin så sprutas bakterier in i kroppen som vi sedan ska bilda antikroppar emot, kroppens immunsystem reagerar då med att vilja stöta bort allting som inte är där naturligt, därav kan det uppkomma en viss svullnad initialt i de områden där man har fått fillers.
Denna svullnad är övergående och inget som är farligt. Det brukar oftast lägga sig av sig själv efter några dagar men ibland har man behövt behandling med antihistamin eller kortison under några få dagar.

Vad rekommenderar vi?
Vi som behandlare anser inte detta vara oroväckande eller något du bör avstå ifrån. Men vi rekommenderar alltid att du väntar ca 4 veckor efter din vaccinering innan du behandlar dig med fillers och har du nyligen gjort behandling med fillers så vänta 4 veckor med vaccin.

Detta gäller alltså endast fillersbehandlingar och EJ botox. Skulle du som kund uppleva en generell svullnad efter behandling som inte normalt lägger sig efter 2-4 dagar så kontakta oss så hjälper vi dig vidare med en eventuell medicinsk behandling samt möjlighet att rapportera in dessa biverkningar korrekt.

Vi följer utvecklingen och uppdaterar er om något ändras.

Med vänlig hälsning
Angelica Bauer