Idag 1/7 är dagen kommen då äntligen vår nya lagstiftning träder i kraft, lagen för estetiska injektioner som tidigare ej varit lagstadgad i Sverige.

Den nya lagen innebär att endast medicinskt legitimerad personal dvs läkare, sjuksköterskor och tandläkare som innehar svensk legitimation får utföra estetiska injektionsbehandlingar och det gäller då både Fillers och botox.
För den injicerare som behandlar kunder utan att inneha en giltig medicinsk legitimation utgår böter och upp till 6 månaders fängelse enligt den nya lagstiftningen, så välj din behandlare med omsorg.

På Bauer Clinic har vi alltid haft den policyn sedan start och Angelica som äger och driver kliniken är utbildad specialistsjuksköterska med många års erfarenhet av Intensivvård, akutsjukvård och Ambulans, utöver det utbildar hon sig hela tiden inom den estetiska verksamheten och har idag arbetat heltid med estetik i 8 år.
Vi är försäkrade med patientförsäkring och ansvarsförsäkring hos Länsförsäkringar och vi är registrerade hos IVO (institutionen för vård och omsorg) vi gör allt för att du som kund ska känna dig 100% trygg hos oss.

För dig som kund innebär den nya lagen att du alltid som NY kund måste komma på en konsultation först, detta ska ske minst 48 timmar innan utsatt behandlingstid då lagen kräver en betänketid för dig som kund innan utförandet. För dig som tidigare är kund på Bauer Clinic krävs en ny konsultation var 6.e månad där vi lägger upp en behandlingsplan, har du varit hos mig inom 6 månader så bokar du din behandling som vanligt. Konsultation bokar du även den via bokadirekt.

Varmt välkommen.